Меню & пошук

10 000 жителів Ісландії запропонували свої помешкання для біженців із Сирії

10 000 жителів Ісландії запропонували свої помешкання для біженців із Сирії

[ads-pc-2]

7

Понад 10 000 жителів Ісландії виявили готовність прийняти біженців із Сирії у свої будинки, скоординувавшись через спеціальну групу на Facebook. Ініціатива з’явилася в якості відповіді на заяву ісландської влади про те, що квота для біженців із Близького Сходу становитиме 50 людей.

Ісландці написали в соціальних мережах, що така пропозиція – нікчемна, навіть не зважаючи на те, що населення цієї північної країни всього 330 000 людей. Організувавши Facebook-event, користувачі почали залишати повідомлення з пропозиціями допомоги для біженців із Сирії. Хтось виявився готовим навіть оплатити їм переліт. Ось кілька повідомлень зі сторінки:

“I’m happy to look after children, take them to kindergarten, school and wherever they need. I can cook for people and show them friendship and warmth. I can pay the airfare for one small family. I can contribute with my expertise and assist pregnant women with pre-natal care.”

“I have an extra room in a spacious apartment which I am more than happy to share along with my time and overall support.”

Ось що пише Hekla Stefansdottir, жителька Ісландії: “Я – одинока мати з 6-річним сином. Ми можемо прийняти у себе чиюсь дитину: я вчитель за професією, і зможу навчити її ісландської мови та адаптувати до наших звичаїв і традицій. У нас є дитячий одяг, речі та все необхідне. Окрім того, я можу заплатити за авіапереліт для цієї дитини”.

Влада Ісландії після появи цієї ініціативи виступила зі зверненням та пропозицією збільшити квоту для біженців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: