Меню & пошук

Експеримент: що буде, якщо на трасу поставити робота-автостопера

Експеримент: що буде, якщо на трасу поставити робота-автостопера

[ads-pc-2]

hitchbot-hitchhiking

Канадські ІТ-шники вирішили провести експеримент на тему комунікації людей та роботів, поставивши hitchBOT на трасу біля Бостону з піднятим пальцем догори. Розробники хотіли дослідити, як відбуватиметься його подорож автостопом і як люди реагуватимуть на нього.

Робот встиг здійснити подорожі Канадою, Німеччиною та Нідерландами, проте саме в США цей експеримент закінчився негативно: невідомі люди, які підібрали робота на трасі біля Філадельфії, відірвали йому голову.

За задумом експерименту, hitchBOT мав здійснити мандрівку автошляхами від Бостону до Сан-Франциско. На його поверхні було написано “Please pick me up and put me in your vehicle”, а всередині знаходились GPS-трекери. Окрім того, hitchBOT мав обмежені можливості зі спілкування: його мовленнєвий набір було складено, головним чином, з цікавих фактів з Вікіпедії. Вбудована камера робила нове фото кожні 20 хвилин, щоб розробники могли знати, як справи у робота-мандрівника.

Hitchhiking Robot

Дешеві компоненти робота були підібрані таким чином, щоб у людей не виникало бажання зламати його чи викрасти – загальна вартість всієї “начинки”, за словами авторів проекту, всього $1000. Для робота були створені сторінки в соціальних мережах Facebook, Twitter, Instagram, щоб читачі могли стежити за його подорожами онлайн.

Вчора журналіст канадського телеканалу CBC повідомив про невдале завершення експерименту: робота було знайдено з відірваною головою на трасі біля Філадельфії. Тож поки що рано говорити про небезпеку для людей від роботів: на даний момент люди для роботів є набагато небезпечнішими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: