Меню & пошук

Британія збудує перший в Європі космодром

Британія збудує перший в Європі космодром

[ads-pc-2]

spaceport.0

Влада Великобританії сьогодні офіційно погодила будівництво власного космодрому, який стане першим на теренах Європи. Найближчі до континенту космодроми розташовані або в Середній Азії (Байконур) або за океаном (США та Південна Америка).

Цей об’єкт буде розташовано в самій Великобританії, хоча точне місце для будівництва ще не визначено: команда проекту обирає потрібне місце з декількох запропонованих варіантів. Згідно з планами, цей космодром буде використовуватися як для відправки космічних туристів в космос, так і для здійснення надшвидкісних рейсів, що дозволяють долати відстані в тисячі кілометрів за лічені години.

Вперше про те, що в Британії, можливо, буде побудований космодром, було оголошено в липні минулого року. Тоді влада анонсувала вісім регіонів, де, імовірно, такий об’єкт може розташовуватися. І зараз план будівництва першого в Європі космодрому був схвалений – влада Британії вважає, що країна може стати світовим лідером у сфері космічного туризму і надшвидкісних перельотів.

Також англійці спробують залучити такі компанії як SpaceX і Virgin Galactic, запрошуючи їх запускати свої космічні апарати з цього майданчика. Ідея надшвидкісних перельотів, у разі її успішної реалізації, досить перспективна: весь шлях з Великобританії до Австралії може зайняти всього пару годин. На даний момент, при перельоті на звичайному літаку, це займає 14 годин.

Нещодавно Європейська космічна агенція почала будівництво найбільшого в світі телескопа, який буде розташовано на вершині гори в Чилі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: