Меню & пошук

Безкоштовний листопад: головні музеї Польщі відкрили свої двері для туристів

Безкоштовний листопад: головні музеї Польщі відкрили свої двері для туристів

[ads-pc-2]

Das Wawel-Schloss in Krakau war früher die Residenz der polnischen Könige in Krakau und zählt gemeinsam mit der Krakauer Altstadt zum Weltkulturerbe der UNESCO, Polen

Провідні музейні резиденції Польщі знову запустили акцію під назвою “Безкоштовний листопад”, завдяки якій туристи з-за кордону зможуть безкоштовно потрапити у найкращі історичні місця країни.

До акції долучилися чотири королівські резиденції: Королівський замок на Вавелі у Кракові, музей «Королівські Лазєнки» у Варшаві, музей Палац Короля Яна ІІІ у Вілянові та Королівський замок у столиці скасували плату за вхід, і тепер можна їх відвідувати безкоштовно. Акція відбувається вчетверте, і щороку викликає велике зацікавлення відвідувачів, позаяк, окрім нагоди побачити історичні місця, організатори, як завжди, подбали про додаткові враження – такі як лекції, концерти, читання поезії і тематичні екскурсії.

Досі пропозицією скористалося близько одного мільйона осіб. Акція є частиною програми «Доступна культура», що її проводить Міністерство культури і національної спадщини. Директор паркового комплексу “Лазєнки” Тадеуш Зельневич зазначив, що коли у 2012 році керівництво королівських резиденцій уперше виступило з пропозицією провести акцію “Безкоштовний листопад”, ніхто не очікував такого ажіотажу серед відвідувачів. “Ми вирішили зробити безкоштовний вхід тоді, коли в музеях спостерігається найнижча відвідуваність. В результаті прийшли десятки тисяч людей. Такий результат перевищив навіть найсміливіші наші очікування”, – сказав він.

via Cheap-Trip, Polske Radio

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: