Меню & пошук

В Україні запустили радіо без попси

В Україні запустили радіо без попси

[ads-pc-2]

10914961_702444839872117_2007192883435540595_o

Нещодавно українська радіостанція «Гала-радіо» була перейменована у «Радіо ЄС». Разом з цим змінився формат та навіть керівництво. На новій радіохвилі обіцяють випускати щогодинні новини та щонайменше 50% пісень українською. Стиль музики нового проекту – поп-рок.

Разом з ребрендингом була підписана угода про продаж радіостанції європейському медіа-холдингу, до складу якого входять телеканали та радіостанції у Нідерландах, Австрії, Болгарії та інших країнах. Сума, яку холдинг віддав за FM-станцію, невідома.

«Гала-радіо» – одна з перших українських радіостанцій, в ефірі з 1994 року. Музичний формат станції – Hot AC, вітчизняна і зарубіжна музика співвідносяться 50/50. Бенефіціаром компанії дотепер був американський бізнесмен Джозеф Лемір.

Зі зміною назви зміниться і контент, хоча програмна концепція залишається сталою. Позивний радіостанції – «Радіо ЄС» – лунатиме не як «Радіо є-ес», а як «Радіо єс», оскільки перший варіант є торговою маркою Європейського Союзу. Назва розшифровується як «Європейська станція». Позивний також обігруватиметься як англійське слово yes («так»).

Формат радіостанції – інформаційно-музичний. В ефірі плануються часті випуски новин, особливо у ранковому ефірі. А попри те, що формат «Європейської станції» передбачає європейську музику, радіокомпанія не планує обходити норми закону про квоти на музичні твори українських виконавців. Роман Давидов запевняє, що в ефірі 50% становитиме українська музика. За стилем це здебільшого буде поп-рок.

За його словами, радіостанція робить усе за європейськими канонами. Навіть нові джинґли записували в Нідерландах із живим гуртом, а не за допомогою семплів. Нацраді Роман Давидов також повідомив, що радіостанція розробила нові радіопроекти європейської тематики, домовилася про співпрацю з культурними інституціями та представництвами країн Європейського Союзу, розвиває власну мережу кореспондентів у Брюсселі та інших європейських столицях.

Роман Давидов повідомив, що колишній гендиректор «Гала-радіо» Павло Шилько (DJ Паша) продовжить працювати на радіостанції діджеєм. Весь колектив у цілому зазнав часткових змін.

Та мета, яку ми переслідуємо, потребує більше людських ресурсів, ніж у минулому. Хто з попередньої команди підійшов під наші критерії – ті залишаються. Плюс набираємо людей. Ми скрізь оголошували кастинг, зараз він на фінальній стадії. У нас дуже вибагливий підхід до голосів. Хочемо зробити саме таку станцію, яка є нині сучасною європейською станцією.

Радіопродюсер

Мережа «Радіо ЄС» за ліцензією охоплюватиме 12 міст України. Хоча від її розширення компанія не відмовиться.

  • Київ 100 FM
  • Вінниця – 103.2 FM
  • Дніпропетровськ 106.4 FM
  • Запоріжжя 100.3 FM
  • Кривий Ріг 100.2 FM
  • Львів 101.3 FM
  • Одеса 91 FM
  • Ужгород 102.4 FM
  • Харків 107.4 FM

via Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: