Меню & пошук

Ілон Маск запустить глобального провайдера, що роздаватиме інтернет з космосу

Ілон Маск запустить глобального провайдера, що роздаватиме інтернет з космосу

[ads-pc-2]

541965main_ArrayDeployment-orig_full

Керівник компаній Tesla Motors i SpaceX, Ілон Маск, поділився деталями свого нового амбіційного проекту: створення глобального провайдера, який роздаватиме інтернет через мережу з кількох сотень супутників у космосі та забезпечить зв’язок з колоніями на Марсі та Місяці.

Як розповів Маск в інтерв’ю Bloomberg BusinessWeek, орієнтовний бюджет такого проекту може сягнути $10 млрд, і людям не варто очікувати його втілення раніше, ніж за 5 років. За його словами, швидкість світла у вакуумі на 40% більша, і це дозволить забезпечити швидшу передачу даних, ніж через традиційні кабельні мережі на Землі.

Проект космічного інтернету, який ще не отримав назви, складатиметься з 750 супутників, які будуть запущені на низьку навколоземну орбіту (750 км) та зможуть забезпечити доступ для жителів багатьох регіонів планети, в тому числі і малозаселених. Але керівник Tesla не обмежується лише Землею – супутниковий провайдер зможе також зв’язати майбутні колонії на Марсі та Місяці з Землею, забезпечивши інтернет-доступ і там, що буде критично важливо для комунікації цих поселень.

Штаб-квартира компанії, яка займеться цим проектом, розташується в Сіетлі, і в штат наберуть понад 60 людей. За рік-два кількість персоналу може вирости до 1000 людей. До роботи над проектом будуть залучені ресурси SpaceX – іншої компанії Маска, яка займається розробкою космічних апаратів та кораблів багаторазового використання. Один з них минулого тижня успішно доставив вантаж на МКС.

Цікаво, що колега Маска, Грег Уайлер, колишній топ-менеджер Google, також розвиватиме власний проект з супутникового інтернету під назвою OneWeb, який отримає інвестиції від Virgin i Qualcomm.

Буквально кілька днів тому Елон Маск оголосив також про початок будівництва тестового відрізку швидкісної залізниці Hyperloop.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: