Меню & пошук

Продажі електрокарів в Україні виросли на 400%

Продажі електрокарів в Україні виросли на 400%

[ads-pc-2]

DSC_9949_1

Продажі автомобілів з електродвигуном в Україні виросли на 400%. Такі дані сьогодні оприлюднили в департаменті інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України, повідомляє спільнота Electrocars.

Всього 231 автомобіль на електротязі був зареєстрований в Україні протягом січня-серпня 2015 року, проте це на 400% більше, ніж минулого року. Беззаперечним лідером ринку в 2015 році є Nissan Leaf з показником 149 проданих авто. Друге місце посідає Tesla Model S, яка знайшла 21 власника. Третім ідуть авто марки Renault (статистика МВС не уточнює моделі): 19 машин в 2015 році.

Chart-2

Інформація від МВС охоплює періоди до 2013 року включно, 2014 рік та перші вісім місяців поточного року. Це дає можливість проаналізувати динаміку зростання ринку електрокарів в Україні. До 2015 року електромобілі продавалися в Україні вкрай мляво, і лише зараз у нас сформувався доволі потужний як за східноєвропейськими мірками ринок. За кількістю проданих електрокарів ми значно випереджаємо Росію (менше 50 машин за перше півріччя), Польщу (138 електрокарів з січня по липень 2015), Угорщину (35 одиниць за перше півріччя), Словаччину (81 авто за перші два квартали), Румунію (11 авто за перші півроку) та майже наздоганяємо Чехію (231 авто з січня по липень 2015 року).

Chart-3

Фактично, в Європі електрокари продаються краще, ніж в Україні, лише в розвинутих країнах ЄС: Франція, Німеччина, Нідерланди, Данія, Бельгія, Швеція, Великобританія, Італія, Норвегія, Швейцарія, Австрія. Показники решти представників ЄС є цілком досяжними. В світлі цих даних виникає питання: чому офіційні дилери нашого ринку не бажають, за деякими винятками, займатися такою перспективною нішею, як продаж електричних автомобілів?

За прогнозами Electrocars, до кінця поточного року в Україні буде зареєстровано ще близько 170 електрокарів. Таким чином, динаміка зростання ринку порівняно з минулим роком становитиме 680%.

Тим часом продажі легкових автомобілів з бензиновими двигунами в Україні продовжують стрімке падіння. За повідомленням Асоціації автовиробників, у серпні на українському ринку продали 3464 нових легкових автомобілів. Таким чином, серпневий показник споживчої активності на первинному ринку нових легкових автомобілів відстав від липневого на 35% і на 46% від показника річної давності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: