Меню & пошук

Як здобути освіту в Британії: розповідь директора British Council

Як здобути освіту в Британії: розповідь директора British Council

[ads-pc-2]

tumblr_lthb4lTH5s1qb4hv5o1_500_large

15 листопада в Києві відбудеться GREAT Higher Education Day – спеціалізована виставка-зустріч з представниками провідних вищих навчальних закладів та коледжів довузівської підготовки Великої Британії. Захід, що вперше організований в Україні Британською Радою, відбудеться за підтримки посольства Великої Британії.

Напередодні цієї події в.о. директора British Council in Ukraine Наталія Василюк розповіла редакції Inspired про те, як українці отримують вищу освіту у Великій Британії, що цікавого чекає на них у Сполученому Королівстві та які перспективи відкриваються після повернення в рідну Україну.

– Які ключові особливості британської освіти відрізняють її від звичної для українців системи?

– Якість британської освіти базується на таких факторах, як: найсучасніша оснащеність вузів, інноваційні освітні технології, а також акцент на активній самостійній роботі студентів, їхньому вмінні незалежно та критично мислити (на відміну від звичної для нас системи освіти, за якої студент залишається пасивним слухачем і просто отримує інформацію від викладача).

– Чи багато українців отримують освіту у Великобританії?

– Загалом щорічно до Великої Британії на навчання приїжджають близько 400 тисяч студентів з усього світу. Якщо ж говорити про наших співвітчизників, то в 2013 році 3250 громадян України отримали візи на навчання у Великій Британії за різними програмами.

– Які перспективи відкриваються перед українцями після закінчення британських вузів?

– Це питання вміння застосувати свої знання в потрібне русло. Все більше й більше роботодавців в Україні хочуть мати серед своїх співробітників людей з освітою, яка допомагає думати незалежно та знаходити вирішення проблем. Британська освіта, як ми вже говорили, виховує саме такі якості. Крім того, міжнародний досвід цінується набагато більше, ніж просто диплом про отримання освіти. Міністерство освіти в Україні намагається спростити питання визнання дипломів, які, насправді, вже визнані у всьому світі. Тому я бачу все більше можливостей для випускників, які хочуть допомагати країні знаннями, а не просто наявністю диплома.

– Про які культурні особливості, традиції британців варто знати українцям, які бажають поїхати на навчання до Великої Британії?

– Я думаю, все залежить від того, куди в Британії ви потрапите вчитися. Тому головне, на що треба звернути увагу – бути готовим до незвіданого й бути відкритим до незвичайного.

Традиції традиціями, але Британія настільки цікава своєю різноманітністю і новизною, що не треба чекати, що живуть вони одними лише традиціями. Приймайте все з часткою інтересу і що люди можуть мати різні погляди – будьте готові до компромісів. Як кажуть, Enjoy the experience!

– Кому б ви порадили відвідати київську виставку GREAT Higher Education Day? Що чекає на її учасників?

– Наш захід буде цікавий і батькам, які допомагають обрати своїм дітям майбутню освіту, і потенційним студентам, охочим розвивати свої знання, і всім охочим дізнатися, чим же так приваблює британська освіта.

Мета виставки – надати відвідувачам можливість познайомитися з університетськими програмами Великобританії безпосередньо через представників британських навчальних закладів. На GREAT Higher Education Day будуть представлені британські університети і провідні заклади, що пропонують підготовчі курси до вступу в університети.

Також в програмі виставки – різноманітні безкоштовні семінари та майстер-класи, під час яких відвідувачі зможуть отримати поради щодо вибору університету, дізнатися про варіанти післядипломного навчання, пройти пробний урок за інноваційною системою Британської Ради myClass, дізнатися про особливості підготовки до академічного мовного іспиту IELTS, – і це лише частина з усього переліку можливостей. Відвідувачі також зможуть дізнатися про ґранти та стипендії для громадян України, а також послухати випускників британських вузів. З детальною програмою можна познайомитися на спеціальному розділі сайту Британської Ради в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: