Меню & пошук

Коста-Рика повністю перейшла на відновлювальні джерела енергії

Коста-Рика повністю перейшла на відновлювальні джерела енергії

[ads-pc-2]

costa-rica-waterfall

Коста-Рика, 5-мільйонна країна в Центральній Америці, повністю перейшла на відновлювальні джерела енергії. Останні 75 днів електростанції країни, які працюють завдяки воді, сонцю та вітру, повністю забезпечили її потреби в енергії.

Однією з причин такого тривалого і безперервного використання відновлювальних джерел стала значна кількість опадів цього року. Окрім застосування гідроелектростанцій, Коста-Рика також щільно вкрита вулканами, що дозволяє використовувати геотермальні джерела енергії, а наявність тропічного клімату – сонячні та вітрові.

Минулого року влада країни затвердила амбіційний проект вартістю $950 млн, який пришвидшить впровадження нових технологій для використання енергії вулканів та перетворення її на електрику. Коста-Рика ще в 1948 році відмовилась від власної армії, притримуючись політики нейтралітету, а також посідає друге місце в Центральній Америці за рівнем життя, поступаючись лише Панамі.

Costa-Rica-physical-map

Коста-Рика не стала першою країною в світі, яка на 100% забезпечує себе відновлювальною енергією: цього показника досяг острів Бонер, заморська територія Нідерландів у Карибському регіоні. Іншими країнами, які активно впроваджують інноваційні технології для переходу на альтернативні джерела енергії, є Ісландія (85% всієї енергії надходить з гідро- та геотермальних станцій), Данія, а також Швеція та Естонія. 40% енергії у Данії виробляється за допомогою вітру.

Минулого тижня ми писали про нову технологію сонячних панелей, яка дозволяє створювати їх абсолютно прозорими та використовувати замість вікон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: