Меню & пошук

Карта поширення корупції в світі: рейтинг Transparency International

Карта поширення корупції в світі: рейтинг Transparency International

[ads-pc-2]

corruption

Міжнародна організація Transparency International оприлюднила результати свого щорічного дослідження рівня корупції в країнах світу – Corruption Perceptions Index. До п’ятірки лідерів – країн з найменшим рівнем корупції – увійшли Данія, Нова Зеландія, Фінляндія, Швеція та Норвегія.

Індекс сприйняття корупції базується на незалежних опитуваннях, в яких беруть участь міжнародні фінансові та правозахисні експерти, в тому числі Світового банку, Freedom House, World Economic Forum, Азійського та Африканського банків розвитку. Індекс є оцінкою від 0 (найвищий рівень корупції) до 100 (відсутність корупції).

corruption-chart

Україна вчергове опинилась на одному щаблі з Угандою та Коморськими островами як одна з найбільш корумпованих країн світу. Такі невтішні результати, на думку міжнародної антикорупційної спільноти, спричинені малопомітним поступом у руйнуванні корупційних схем, отриманих у спадок від всіх правлячих режимів часів незалежності України.

“Адже,незважаючи на “зміну фасаду”, Україна продовжує тупцювати на місці. Нещодавно прийняті закони поки не дали відчутних результатів у антикорупційній боротьбі. Україна все ще продовжує гостювати у клубі держав із надзвичайно корумпованою владою. Натомість, Тransparency International відмічає й певні позитиви в антикорупційних кроках країни – за останній рік бюрократія стала менше душити бізнес, експорт та імпорт стають трохи вільнішими від хабарів”, – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

7 коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: