Меню & пошук

BBC роздасть мільйон міні-ПК британським школярам

BBC роздасть мільйон міні-ПК британським школярам

[ads-pc-2]

microbit-1024x683

Компанія BBC анонсувала плани з роздачі мільйона мініатюрних комп’ютерів школярам Великобританії в рамках своєї програми підвищення комп’ютерної грамотності.

Міні-ПК, про які йде мова, отримали назву Micro Bit, а їх розробка ще не завершена в повній мірі, хоча цей етап вже завершується. Micro Bit дещо простіше, ніж Raspberry Pi, тим не менш, пристрій від BBC цілком сучасний: тут є Bluetooth, ARM-процесор, сумісність з великою кількістю апаратних платформ, низьке енергоспоживання.

Пристрій сумісний з Raspberry Pi, Arduino, Galileo та іншими міні-ПК Micro Bit. Представники компанії вважають, що за допомогою таких пристроїв школярі зможуть навчатися різним мовам програмування – Touch Develop, Python, і C++. Сам проект не є першою ініціативою BBC. Зокрема, компанія працювала з Acorn Computer для виробництва комп’ютерів BBC Micro для надання британським школам ще в 80-ті роки минулого століття.

_81565371_barclayscoders1

Зараз цей проект є частиною більш масштабної ініціативи компанії, BBC Make it Digital, яка націлена на стимулювання нового покоління до вивчення технологій і мов програмування. Після того, як всі міні-ПК будуть роздані школярам, BBC закриє виробництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: