Меню & пошук

Українська студентка вступила одразу до 17-ти вузів світу

Українська студентка вступила одразу до 17-ти вузів світу

[ads-pc-2]

10424263_708112002589213_7129654931884790384_n

Українська студентка Галина Палійчук вступила одразу до 17-ти вищих навчальних закладів світу. За її словами, міжнародну освіту вирішила здобувати через мрію – працювати в ООН. Галина розказала Inspired про те, як виглядав процес вступу і чому пробувати свої сили варто всім. 

galyna– Чому вирішили подавати документи одразу до 17-ти вузів?

– Я вирішили пройти цей шлях сама, ні з ким не консультуючись. Тому й гадки не мала, які в мене шанси. Логічно: чим більше вибірка – ти більше шансів. Тому 17 :)

– Наскільки складним виглядає процес оформлення заявки? Скільки часу для цього потрібно?

– Процес подачі сам по собі не важкий, але громіздкий, і займає, звичайно, трохи часу. Спочатку ти реєструєшся онлайн на сайті програми, потім, як правило, усі документи ще додатково висилаєш поштою. Час витрачається на заповнення заявки онлайн, підготовку документів та здачу екзамену з англійської. Дедлайни були у середині січня 2014 року, а свою вступну кампанію я почала з жовтня 2013.

– Все це відбувалось в онлайн-режимі, чи вам довелось їхати кудись?

– В усіх університетах документи подавала онлайн і поштою. У Віденському довелося ще проходити співбесіду по скайпу, а у Центральному Європейському університеті – здавати справжні два екзамени: один на логіку (LSAT), і білет з двома питаннями по міжнародному праву (письмово, англійською).

– Які документи вимагали вузи, щоб подати свою заявку?

– 2 рекомендаційні листи, мотиваційний лист, міжнародний сертифікат знання англійської мови, завірені переклад та копії дипломів з додатками; крім того, в деяких вузах була ще плата за подання заявки (application fee).

– Побутує думка, що навчання в Європі нереально дороге. Які люди, на вашу думку, мають шанси не лише вступити, а й отримати стипендію, як ви? Що для цього потрібно?

– По-перше, одразу шукайте вуз, де така стипендія передбачена, або де існують хоча б знижки на навчання (якщо маєте змогу оплатити проживання і харчування самостійно), або де навчання безкоштовне (наприклад, у Німеччині). Коли Україна стане повноправним членом ЄС, або/і ЗВТ, – навчання у всіх країнах ЄС для українців буде безкоштовним. А по-друге, робіть собі імідж ще зі школи, або з перших курсів університету: волонтеріть, беріть участь у акціях та соціальних проектах, організуйте власний соціально корисний проект, оскільки для топових вузів світу не настільки важливо, як ви навчалися, як те, як ви змінюєте світ, ваші лідерські якості тощо. І по-третє, ти маєш чітко усвідомлювати, куди ти йдеш і ким будеш по закінченню вишу.

– Чому з-поміж усіх вузів ви обрали саме Лунд та Швецію?

– Програма, яку я обрала, найкраща саме в цьому університеті і має вже понад 20 років історії (LLM in International Human Rights Law).

– Які галузі та які проекти викликають у вас найбільше захоплення? Як ви хочете реалізовувати свої знання в майбутньому на практиці?

– Мене найбільше цікавить захист прав вразливих груп населення (діти, люди з особливими потребами). Серед таких людей є й багато талановитих. Проте, на жаль, в Україні поки відсутнє толерантне відношення до них, світ з його безмежними можливостями для них закритий… А я хочу відкрити їм двері. Для цього планую працювати у міжнародних організаціях, а потім створити власний фонд.

Відеосюжет ТСН:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: