Меню & пошук

Сергій Молявко, автор Prostokava: «Хорошу каву можна знайти всюди»

Сергій Молявко, автор Prostokava: «Хорошу каву можна знайти всюди»

[ads-pc-2]

tumblr_m6l8845r2K1qe0lqqo1_1280

У кожного з нас своє уявлення про хорошу каву – як і про рівні якості цього продукту. Хтось любить її витончений смак і є справжнім цінителем, а декому вистачає і простого coffee-to-go у щоденній суєті. Ми вирішили розпитати про каву у того, кого можна віднести до групи цінителів. 

serhiyПро каву

Для мене кава – це музика. В одному випадку одна, в іншому – інша. Все залежить від настрою, ритму та ситуації. Відпочиваючи з книгою, я надам перевагу каві з гейзерної кавоварки, починаючи ранок – чорній з аеропресу, а поспішаючи на зустріч – замовлю подвійне еспресо. Кава може бути основою десерту або його гарним супроводом, основою чи драйвером настрою.

метро Нью-йорку: без кави - не за шаблоном :-)

Хто я

Мене звати Сергій. Я все життя, починаючи змалку, любив каву. Але моє життя змінило знайомство з гуру Еспресо Кімнати. Наразі я не варю каву так часто, як хотілося б, але намагаюся підтримувати форму, іноді працюючи за машиною. Я створив Простокаву для того, щоб кожен хто прагне кращого смаку, міг щомісяця отримувати свіжу арабіку, що була обсмажена лише за кілька днів до вживання. Щоб кожен, хто хоче пити смачну каву міг вирішити проблему її наявності одним замовленням.

BlueBottle Caffe San Francisco

BlueBottle Caffe San Francisco

Про смак

Рівень якості багатьох продуктів зросте, коли ми почнемо прискіпливо та відповідально ставитися до питання смаку в цілому та голосувати грошима. Тому я підкреслюю важливість розумного споживання, того зусилля над собою, коли ти можеш змінювати свій смак, порівнюючи одне з іншим. У першу чергу смак – це не філософія, це адекватне сприйняття того що ми споживаємо.

деякі будинки US зустрічають мешканців ранковою кавою

Про подорожі

Я намагаюся багато подорожувати. Спостерігати, спілкуватися та пити каву всюди, де буваю. Я помітив, що кожна країна споживає каву по-своєму, це культурні особливості. Різний рівень життя не є виправданням лайнового смаку.

баріста заварює нам hario v60 в легендарній кав’ярні Seven Seeds в Мельбурні

дегустація різних сортів еспрессо.

характерний вхід до кав’ярні у Лондоні

Я пив смачну каву на ринку у В’єтнамі, в австралійському Мельбурні, в Сан-Франциско, італійських селах, столиці Шотландії та у багатьох містах України: Донецьку, Дніпрі, Харкові, Львові, в столиці. Відмінна кава є у Херсоні, Запоріжжі, на півдні, на заході. Майже усюди. Мало, але усюди. Подорожуючи, я зрозумів одну річ: смак та якість, як і усюди – це головне. Коли людина відпустить бренди, та почне довіряти якості, прозорості та власним відчуттям – почнуться зміни.

Перша кава - маленька кав’ярня на Хрещатику, що готує улюблену багатьма каву по східному to go.

В Україні кавова культура розвивається величезними кроками. Дуже приємно, що ми є не лише свідками, а й тими важілями, що змінюють застарілі стандарти.
Тож будьмо вибагливими, будьмо натхенними та закоханими :-)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: