Меню & пошук

«Доторкнись і побач» – короткометражка, знята у Львові за 6 днів

«Доторкнись і побач» – короткометражка, знята у Львові за 6 днів

[ads-pc-2]

Доторкнись і побач

На початку літа світ побачило нове українське кіно – короткометражний фільм «Доторкнись і побач», створений всього за 25 тисяч гривень та відзнятий за 6 днів у Львові. Сценарій фільму написав звичайний банківський працівник з Миколаєва, а дівчинка, що зіграла незрячу дитину, взяла всього кілька уроків акторської майстерності. Тим не менш, фільм вийшов шедевральним.

В центрі сюжету – 11-річна Оленка, яка від народження не може бачити, і мріє про те, аби нарешті дізнатись, який вигляд має наш світ. Розділяють цю мрію та роблять все можливе для цього її батьки, поки одного дня її тату таки вдається пробитись на ефір місцевого радіо, аби розповісти про свою проблему.

Не пошкодуйте півгодини свого часу, аби переглянути його, вам точно сподобається.

Режисер: Тарас Дронь
Сценарій: Олександр Фірюлін
Виробництво: Nord Production
Саундтрек: Дикі Серцем – Життя у казці

Зараз доробляється субтитрована версія фільму для іноземних глядачів, а також готується подача на міжнародні кінофестивалі. Доторкнись і побач уже отримав першу нагороду – найвищу відзнаку на міжнародному фестивалі Бригантина.

Роль сліпої дівчинки зіграла 11-річна львів’янка Юліанія Оршак. Під час прес-конференції дівчинка розповіла, що їй дуже сподобалась робота на майданчику, однак, щоб зіграти сліпу їй довелося брати уроки акторської майстерності. «Найважче було грати сліпу дівчинку через те, що постійно треба було фокусувати погляд на одній точці», – поділилася юна акторка.

Тарас Дронь додав, що хотів, щоб маленька героїня фільму не викликала у глядача жалю, саме через це вона така позитивна. Їй цікаво усе: нові сусіди, хлопчик у лікарняній палаті. Менше у стрічці акцентують уваги на її ваді.

Роль батька виконав тернопільський актор Євген Лацік, мами – акторка із Львівського академічного театру ім. М. Заньковецької Олександра Люта. Крім того, у стрічці знялися й інші львівські театрали та студенти. Як розповів режисер Тарас Дронь, він принципово підбирав місцевих акторів.

Фінальний саундтрек до короткометражки виконав львівський гурт «Дикі серцем».

«Нам подзвонили творці фільму і запропонували, щоб пісня «Привіт» стала саундтреком цього фільму. Я читав сценарій до того, тому вирішив, що наша «Життя у казці» підійде краще. Ми планували презентувати пісню восени, бо вона трішечки сумна. Не хочеться нагнітати поганий настрій на аудиторію в таку сонячну погоду. Однак трек став популярним завдяки короткометражці. Тому презентація нової пісні відбудеться уже незабаром», – розповів лідер гурту «Дикі серцем» Роман Милян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

1 Comment

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: