Меню & пошук

Канадський інженер встановив новий рекорд, пролетівши на ховерборді 275 м

Канадський інженер встановив новий рекорд, пролетівши на ховерборді 275 м

[ads-pc-2]

hoverboard

Канадський інженер і екстремал Каталін Александр Дуру потрапив до Книги рекордів Гіннеса, пролетівши на ховерборді – літаючій дошці – рекордну відстань у 275 метрів, паруючи над поверхнею води на рівні 3 метрів.

Ховерборд – літаюча дошка, концептуальний засіб пересування, який сьогодні все частіше привертає увагу конструкторів, що намагаються наділити його все більш привабливими для екстремалів можливостями. Канадець Каталін Олександру Дуру самостійно спроектував і побудував ховерборд-мультикоптер великого розміру і побив одразу два рекорди – за тривалістю і за висотою польоту. Вперше в історії ховерборд піднявся на висоту більше двох метрів від землі разом з стоячим на ньому пілотом і пролетів 275 метрів.

Принцип роботи ховерборда Duru не відрізняється від інших «літаючих дощок». Він відштовхується від поверхні за допомогою потужного потоку повітря, створюваного турбінами. Управління та маневрування здійснюється одразу двома методами. У пілота Duru є пульт управління, за допомогою якого регулюється електроживлення, швидкість руху, потужність роботи двигунів. Там же, на спеціальному індикаторі відображається запас палива. Другий варіант – здійснювати маневрування на Duru можна так само, як на будь-який інший дошці такого роду – балансуючи на ній.

Сьогоднішній Duru є єдиним у своєму роді. Поки що невідомо, чи залишиться ця дошка концептом, або ж її чекає велике майбутнє.

Минулого року ми писали про каліфорнійський стартап Hendo, який також займається розробкою літаючих скейтбордів. Технологія Hendo вимагає наявності спеціальної магнітної поверхні, по якій можна літати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 Коментарів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: